Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manning: Stop pas als het plezier weg is

Voorafgaand aan het seizoen kregen de Denver Broncos al een plaatsje in de Super Bowl toegedicht. Die verwachtingen hebben we maar dan waargemaakt. Onder leiding van Peyton Manning mag de ploeg strijden om de Lombardi Trophy. Voor Manning is het zijn derde acte de presence in de titelstrijd, zijn eerste als lid van de Broncos.

Manning stond zondag op het podium in New York om de pers te woord te staan. Denver gaat de strijd in als favoriet en neemt het op tegen de stugge defensie van Seattle. Bovendien speelt de ploeg in de vrieskou van New York, iets waar Manning, ondanks zijn problemen in de kou en sneeuw, niet tegenop kijkt. “Ik voel me er comfortabel bij. Ik had, na mijn blessure, veel verschillende uitdagingen nodig met de nieuwe omgeving en mijn fysieke gesteldheid. In de afgelopen twee jaar heb ik veel gezien (weer, publiek, etc.) met dit team. Dus ik voel me comfortabel met dit weer.”

Dit jaar wordt de Super Bowl voor het eerst gehouden in New York, MetLife Stadium om precies te zijn. Dat is het stadion waar zijn broer, Eli, om de week zijn kunsten laat zien. Peyton liet weten dat hij veel met zijn broer praat over het spelen in MetLife. “Eli en ik hebben het erover gehad. Het was een voordeel dat ik dit seizoen hier al heb gespeeld, wat de eerste keer was voor mij. Het helpt, want nu weet ik wat we moeten verwachten met  de omstandigheden. Eli is altijd behulpzaak voor veel meer redenen. Ik heb hem meermalen gesproken de afgelopen weken en hij is blij voor me. Ik ben hem altijd dankbaar voor zijn hulp en steun.”

De grote vraag blijft natuurlijk hoe Manning het gaat doen tegen de beste secondary van de NFL: de Legion of Boom. De voormalig Super Bowl MVP was onder de indruk toen hij de unit bestudeerde. “Ze zijn zo net goed als ze worden aangeschreven. Een van de meest indrukwekkende aspecten is hoe goed ze spelen als een team. Je ziet ze met elkaar communiceren op het veld, safeties praten met linebackers, backers praten met corners. Dat zie je niet altijd en het heeft een groot aandeel in hun succes. Als je dat combineert met het vele talent wat ze hebben aan die kant van de bal, weet je, als je het mij vraagt, waarom ze zo’n goede defensie hebben.”

Uiteraard steken de ‘pensioen’-plannen van Manning deze week weer de kop op. Zou hij stoppen op zijn hoogtepunt, mocht hij zijn tweede Super Bowl winnen? Volgens Manning heeft hij zich hier nog niet over gebogen. “Ik heb nog geen plannen gemaakt voor na de Super Bowl. Die plannen had ik al niet toen het seizoen begon. Ik heb er nog steeds plezier in en voel me op het moment beter dan ik had gedacht,  na de operatie. Als je nog steeds plezier hebt in de voorbereidingen en het werk zelf, dan moet je het blijven doen. Zodra het plezier weg is, als je niet meer kunt presteren en je team helpen, dan stop je met spelen. Als dat volgend jaar zo is, dan is dat zo. Ik wil zeker nog blijven spelen, als dat kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *