Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wes Welker laat z’n kinderen gewoon spelen

Voordeel aan NFL Media day: Je kunt, als je een beetje dringt, twee of drie snelle vragen stellen aan de grote jongens die nogal wat media te woord staan.

Wes Welker lijkt hard op weg het record voor meeste hersenschuddingen in korte tijd te verbreken. Daarom speelt hij nu met een nieuwe helm. Daar krijgt hij, zegt hij, slechts weinig trashtalk over te horen; Hersenschuddingen zijn immers een serieuze aangelegenheid.

Kurt Warner zei een keer dat hij liever niet heeft dat zijn kinderen football spelen. Zou je twijfelen om jouw kinderen te laten spelen?

‘Niet echt. Ik denk het niet. Ik heb het enorm naar m’n zin gehad om dit spelletje te spelen, en dat doe ik nog steeds.’

Kun je ons, gekke Europeanen die bijna geen football spelen, dan uitleggen wat het doet voor een kind, om aan American football te doen?

‘Je krijgt er discipline van, en je leert wat teamwork inhoudt, het samenwerken met andere gasten. Je leert het spelletje kennen en het allerbelangrijkste: Gewoon lekker buiten komen en fun hebben in de game!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *