Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Het raadsel dat Marshawn Lynch heet

De NFL biedt tijdens de Super Bowl méér mediabijeenkomsten dan nodig lijkt. Running back Marshawn Lynch van de Seattle Seahawks vindt dat ook. Er is niks ‘Beastmode’ aan de stilte die hij de pers biedt.

Hoe stiller hij is, hoe méér awesome ik hem vind. Als #swag daadwerkelijk gewicht zou hebben, zou Marshawn niet echt een goede runninback zijn. Het gutst uit zijn porieën. Deze man is too cool for school.

Lynch is één van de bekendste en beste spelers aan Seahawks zijde, wat hem normaal een groot podium tijdens die mediabijeenkomsten zou bieden. Maar Lynch is niet normaal. Hij is extraam gereserveerd, bescheiden en verlegen, waardoor hij al twee dagen op rij slechts vijf minuten op komt dagen.

Hij moet wel. De NFL beboette hem voor 50.000 dollar omdat hij tijdens het seizoen weigerde met reporters te spreken. Die boete zou de league intrekken, als hij tijdens Super Bowl-week gewoon zijn verplichtingen na kan komen. Doet hij dat niet, dan betaalt hij de 50.000 plus nog een halve ton voor het tweede vergrijp.

‘Ik ben gewoon hier zodat ik geen boete krijg, boss‘, zei Lynch vandaag dan ook. Hij had geen zonnebril op, in tegenstelling tot gisteren, dus dat was vooruitgang. Daar bleef het echter wel bij, al was het persmoment op zich hilarisch.

Om de stilte wat draaglijker te maken besloot fullback Michael Robinson de show te stelen. De spaarzame woorden die Lynch sprak vonden ook een thuis op Robinson’s mobieltje. ‘I wanna get something too, man‘.

Whatchu think about you’re fullback. Heared he’s a very cool brother.’
‘No.’
‘What?!’

Lynch beantwoordde daarna een paar vragen. Een beetje, voor Robinson verder ging.

‘Om de sleur een beetje te doorbreken kunnen jullie nu je vragen aan Marshawn aan mij stellen.’
Lynch vond het vet, de reporters doken op de kans. Waarom praat Lynch niet zelf? Robinson zei dat Lynch dat nooit gedaan had. Boss.

Wat is Beastmode? ‘It’s a lifestyle, boss.’
Wat denkt Marshawn van Skittles? ‘He likes his power-palets before the game. Boss.’

Er volgde een hele serie matige vragen en een hele slechte poging van yours truly om een geintje te maken (Bewijs rond 3.15 minuten). Ging ‘all that action’ over vrouwen of football?

Mijn accent verraadde dat mijn football waarschijnlijk soccer is, en Robinson zei iets dat ik niet verstond (‘Football Americano?’). Daarna echter: ‘I like my wife. And I like football.’

Zo. Genoeg football-knowledge voor vandaag. Later praatten Percy Harvin en Golden Tate een beetje Lynch, een beetje gametape en een beetje Broncos. Dat lees je snel! Maccie D’s roept naar me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *