Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders lanceert nieuwe offense

Door: Pascal Matla

De Hurricanes uit de mediastad zijn weer terug in de Eredivisie en krijgen meteen de vuurdoop. De ploeg uit Hilversum moet het in de eerste speelronde meteen opnemen tegen de Amsterdam Crusaders, al twee jaar verliezend finalist van de Tulip Bowl. De ‘Canes hebben Edwin Braakman als headcoach en zijn jong en nog onervaren. Hun doel is dan ook voornamelijk om zich te handhaven in de Eredivisie dit jaar. Dit zal niet makkelijk zijn. De club leunt op captain en quarterback Maurice Tielen.

De Crusaders hebben dit offseason niet stilgezeten. De meest opvallende aanwinst is voormalig Amsterdam Admirals linebacker Akwasi Mensah. Mensah is er een paar jaar tussenuit geweest, maar heeft het spelletje weer opgepakt. Sterker nog, hij nam het team op sleeptouw in het offseason en de formatie is er daardoor volgens headcoach Winston Ronde erg op vooruit gegaan.

Op offense verrassen de Crusaders dit jaar ongetwijfeld. Offensive Coordinator Pepijn Mendonca heeft een nieuwe offense geïnstalleerd met twee nieuwe quarterbacks. Jasper Nijland, voorheen nog actief bij de Enschede Broncos en Osnabrück Tigers, en veteraan Joey Kraan vechten voor een plek under center. Wat wij van deze Quarterbacks precies mogen verwachten is nog onduidelijk. Zondagnamiddag weten we meer.

Verwacht zondag een redelijk eenzijdige wedstrijd. De Hilversum Hurricanes moeten aan het nieuwe niveau wennen en de Amsterdam Crusaders aan de nieuwe offense. Uiteindelijk is het onze verwachting dat de Crusaders aan het langste eind trekken en de punten mee naar de hoofdstad nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *