Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons gebrand op Tulip Bowl XXX

In Arnhem is dit jaar alles gereed voor een plek in de Tulip Bowl. Dankzij de geweldige faciliteiten heeft het team de hele winter door kunnen trainen. Het spelersaantal in Gelderland tikt de 50 aan, inclusief een aantal Amerikanen. In 2014 zijn de Falcons daarom veelzijdiger aan zowel aanvallende als verdedigende zijde van de football.

Martin Doomen is gepromoveerd van Defensive Coordinator naar headcoach en is er op gebrand om eindelijk de stap naar de top te maken. Dit moet gebeuren met de veelzijdige spelers Lennard Harris en Joost Holtslag. Ook zijn er een aantal jeugdspelers doorgestroomd, die meteen een impact kunnen maken. Linebacker Oscar Harris is hier het schoolvoorbeeld van. Voor de Falcons is het belangrijk dat zij, vanwege hun fysieke manier van spelen, gezond blijven om de stap naar de play offs te maken.

Arnhem trapt het seizoen af met een regionale klassieker. De Nijmegen Pirates beginnen aan hun tweede seizoen in de Eredivisie. De formatie van headcoach Eduard Looten kon vorig seizoen nog niet overtuigen. Vorig seizoen hadden de Pirates een lastige start, omdat hun quarterback vlak voor het seizoen te kennen gaf ermee te stoppen. Dit jaar hebben zij een nieuwe Amerikaanse quarterback en lijken zij dus een betere seizoensstart te kunnen maken. Voor de top zijn de Pirates zeker nog een maatje te klein, maar wie weet kunnen zij dit jaar gedurende het seizoen verrassen.

Voor Nijmegen is de derby van zondag de uitgelezen kans om te verrassen zo vroeg in het seizoen. Voor de Falcons is dit een wedstrijd die meteen gewonnen moet worden, om niet meteen een deuk in de play off aspiraties op te lopen. Mijn verwachting is dat de Falcons deze derby winnen en een eerste stap zetten richting de play offs. Uiteindelijk wil Arnhem niets liever dan de thuispartij zijn tijdens Tulip Bowl XXX, die in het eigen stadionnetje wordt georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *