Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings: Preseason

Ook Nederland heeft ze: de welbekende Power Rankings waarin we bekijken welke teams aan het einde van de rit op het hoogste podium staan.

1. Alphen Eagles
De kampioen van Nederland heeft voldoende kwaliteit in huis om de threepeat te voltrekken. Maar kan het team de coaching wissel overleven? De nieuwe hoofdcoach Errol Zeefuik heeft zijn handen vol.

2. Amsterdam Crusaders
Nieuwe spelers, nieuwe offensive systeem. En de beste coaching staf van Nederland. In Amsterdam zijn ze erop gebrand om het dertigjarige jubileum te bekronen met een kampioenschap, want ze staan daar al een tijdje droog op Sportpark Sloterdijk.

3. Amsterdam Panthers
Kunnen de Panthers al de individuele kwaliteiten laten samensmelten tot een prestatie van formaat. Het kleinere broertje van de Crusaders blijft het kleinere broertje, zolang er niet bewezen is dat ze onder Markus Zielke de finale kunnen halen.

4. Arnhem Falcons
Arnhem heeft de potentie om de playoffs te halen. Onder de bezielende leiding van hoofdcoach Martin Doomen wil het team trachten het Nederlands Kampioen als gastheer binnen te sluipen. Er zijn genoeg vraagtekens, maar er is ook genoeg upside. Als Arnhem gezond blijft, kunnen ze een aantal plekken stijgen.

5. Nijmegen Pirates
De Pirates hebben een nieuwe quarterback en zijn nu een jaartje gewend aan het niveau in de Eredivisie. Het team ligt echter nog een stuk achter op de top. Lukt het ze dit jaar een brug te slaan richting de eerste vier?

6. Hilversum Hurricanes
In de Mediastad zijn ze ‘excited’ om weer mee te doen op het hoogste niveau. Ze zijn echter nieuw in de Eredivisie en onbekend bij velen. Het team zal zich eerst moeten bewijzen alvorens ze hier omhoog klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *