Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons houdt Nijmegen op de nul

De Arnhem Falcons hebben de regionale kraker tegen Nijmegen Pirates gewonnen. Op het kunstgras in Arnhem werd het uiteindelijk 19-0. Hoofdcoach Martin Doomen was blij om een overwinning uit te slepen, maar was nog niet tevreden met de executie van zijn ploeg. “We hebben vijf weken om dit recht te zetten.”

Zo’n 250 toeschouwers waren op het regionale affiche afgekomen. Voor de organisatie was dit een mooie opsteker, alhoewel de Arnhemmers uiteindelijk willen uitgroeien naar een verdubbeling van het toeschouwersaantal. Het publiek zag een Falcons team dat in ieder geval in verdedigend opzicht de tegenstander in de tang had. Aan de verdedigende zijde was Jasper Holtslag de gevierde man met drie interceptions.

Ondanks dat de thuisploeg verschillende turnovers creerde op de eigen helft van de Pirates, bleef de score beperkt. Doomen: “We moeten meer efficient zijn met de bal. Als je zeven turnovers forceert, verwacht je meer. Dat is echter niet gebeurd.”

De hoofdcoach van Arnhem nam ruim de tijd om ook tegenstander Nijmegen nog wat credits te geven. “Nijmegen heeft een groot team op de been weten te brengen. De offense en de defense zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Geef de nieuwe quarterback wat meer tijd om te groeien en er kunnen daar mooie dingen gebeuren.”

De Falcons hebben zeeen van tijd om zich voor te bereiden op het volgende duel. Het duurt tot 30 maart, voordat de ploeg weer in actie mag komen. Arnhem speelt dan thuis tegen Alphen Eagles.

Nijmegen reist op 9 maart af naar Amsterdam Panthers, de ploeg die volgende week pas voor het eerst in actie komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *