Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders met schrik vrij in Hilversum

Amsterdam Crusaders hebben nog wat meer tijd nodig om het playbook aan te scherpen. Zoveel lijkt duidelijk, nu de hoofdstedelijke formatie gisteren ternauwernood een overwinning uit het vuur wist te slepen. Amsterdam keek het overgrote deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar wist de klus in de slotminuten toch naar de hand te zetten: 8-9 (foto: Sander Evenwel).

De wedstrijd begon in mineur voor de Amsterdammers. Een three-and-out sequence leidde tot de eerste punten van de wedstrijd, nadat de snap bij de daaropvolgende punt over het hoofd van de punter van Amsterdam zeilde. Omdat de ballentrapper met een illegale kick probeerde de bal uit de endzone te verwijderen, konden de referees niets anders doen dan een safety toekennen aan de thuisploeg.

Hierna ging het over en weer, totdat Hilversum opeens de geest kreeg en een drive van 70 yards op poten wist te zetten. Met de touchdown pass van quarterback Maurice Tielen op receiver Stephan Rasch.

Na de touchdown sloeg echter het noodlot voor Hurricanes toe. Ook de thuisploeg was onzorgvuldig met de snap. De extra punt belandde daarom in de handen van Crusaders-verdediger Kevin Bourne, die hiermee aan de haal ging richting endzone van de blauw-gelen. De zeldzaamheid wordt in NCAA-footballkringen beloond met twee punten en heet een deuce.

Met een score van 8-2 leek alles opeens weer mogelijk in de Mediastad. Amsterdam wist in de slotminuten al rennend het veld over te steken en haalde opgelucht adem toen Miquel Castelen vanaf midfield uiteindelijk richting de gelijkmakende zespunter ging. De extra punt zorgde voor de eerste overwinning van het seizoen.

Met de overwinning leek de cirkel rond voor de Hurricanes. Met exact eenzelfde soort overwinning (destijds 6-7) duwde de Amsterdammers Hilversum vijf jaar geleden richting degradatie naar de tweede divisie. Ook toen was Maurice Tielen de quarterback van dienst voor Hilversum: “Ik vond Amsterdam stroef spelen. En alhoewel deze wedstrijd uiteindelijk werd verloren, vind ik dat je hier als team de positieve punten uit moet pakken. Op voorhand hadden we niet verwacht dat we 80% van de wedstrijd op voorsprong zouden staan. Het voelt zuur, maar uiteindelijk mag je dit verlies ook vieren als een stap in de goede richting.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *