Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Neger’ straks verboden woord in NFL

Waar in een professionele sportbond het kinderachtige pesten hot topic is, lijkt nu een nieuwe onprofessionele straf zijn intrede te doen in de NFL. Als de teameigenaren ermee instemmen is het gebruik van ‘nigger’ of ‘nigga’ genoeg voor een 15 yards penalty. 

De instantie die binnen de NFL moet zorgen voor diversiteit heeft zich ten doel gesteld dat het gebruik van het ‘neger-scheldwoord’ in de wedstrijd wordt verbannen. Het voorstel is ingediend bij de 32 teameigenaren om dit te verbieden. Volgende maand komen de NFL-teambazen bij elkaar en gaan ze stemmen. De kans is vrij groot dat het woord ‘nigger’ hiermee niet alleen een vijftien yards penalty oplevert, maar ook dat een speler bij een herhaling uit het veld wordt gestuurd. Natuurlijk kun je erop rekenen dat de Commissioner van de NFL hier ook nog wel een financiële naheffing op doet.

Uiteraard kunnen we dit soort racistisch getinte woorden niet gebruiken op het sportveld. Dit is geen voorbeeld voor de jeugd. Maar waarom dan alleen het woord ‘nigger’? Wat te denken van White Trash, Wetback (scheldwoord voor Mexicanen) of Cheesehead?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *