Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Veto: Super Bowl blijft in Phoenix

Gouverneur Brewer sprak vannacht haar veto uit tegen de anti-homowet en zorgde er daarmee voor dat de Super Bowl gewoon in Arizona blijft. En misschien komt de Pro Bowl nu ook wel naar het University of Phoenix Stadium over een jaartje. 

De NFL had de organisatie van Super Bowl XLIX onder het vergrootglas liggen, nadat een anti-homo wetsvoorstel op tafel lag in Arizona. In het voorstel stond dat bedrijven op religieuze gronden hun diensten konden weigeren aan homo’s en lesbiennes. Een dergelijke discriminerende wet zou ervoor kunnen zorgen dat de Super Bowl naar een andere staat zou gaan. Dit was in 1990 ook al gebeurd nadat Arizona Martin Luther King Day niet erkende.

Naast de organisatie van de Super Bowl in 2015 hebben diverse grote bedrijven flink gelobbyd bij de gouverneur. Zij was de enige die met haar veto het wetsvoorstel kon tegenhouden. Ze moest deze voor zaterdag uitspreken. Zolang hoefde ze niet te wachten.

Voor Arizona kan dit veto extra goed uitpakken. De NFL wil de Pro Bowl, in de week voorafgaand aan de Super Bowl, nu ook in Arizona laten spelen. Binnenkort neemt de sportbond de beslissing of dit ook echt wordt doorgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *