Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions scout: “AFBN in breedte sterker maken”

Scouts van de Dutch Lions struinen dit seizoen de Nederlandse velden af op zoek naar talent. Na de wedstrijd Lelystad Commanders – Amersfoort Untouchables realiseerden ze zich dat ze met dit initiatief een goed totaalbeeld krijgen van American football in Nederland.

“Aan het einde van het seizoen kunnen we het niveau goed inschatten, maar ook aangeven waar in Nederland de nadruk moet komen te liggen bij de ontwikkeling van de spelers,” aldus Sheppard. “Deze uitgangspunten kunnen we gebruiken om de hele AFBN in de breedte sterker te maken.”

De start van de scouts was nog niet optimaal. In Lelystad ontbrak een hoogwerker, waardoor de film kwalitatief te wensen overliet. “Het is van groot belang dat de teams kunnen waarborgen dat er een hoge filmpositie op de locatie aanwezig is. Dit helpt in het scouten van onontdekt talent.”

Sheppard ontdekte tijdens de wedstrijd in Lelystad dat veel jongens nog ‘both ways’ spelen. Dit stopt jongens in hun ontwikkeling, verwacht hij. “Ik zou het fantastisch vinden om de jongens een keer aan het werk te zien met genoeg rustpauze en voorbereiding aan de zijlijn. Jammer genoeg is het in de meeste speelsteden nog niet zover dat jongens zich op een enkele positie kunnen concentreren.”

De scouts zijn de komende weken ook bij andere teams te vinden. Hoe dat schema eruit ziet wordt pas last-minute bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *