Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuw tenue voor de Buccaneers: Stuurloos lelijk!

De Tampa Bay Buccaneers hebben zojuist hun nieuwe tenue gepresenteerd. In 682 woorden legt de organisatie uit waarom dit outfit voor 2014 het verleden, het heden en de toekomst weerspiegelt. Zoveel woorden uitleg moeten vooral verhullen dat er geen goed verhaal is voor deze aanpassing. Een franchise die niet weet waar ze naartoe moeten…

Misschien hadden ze in Tampa Bay beter naar het Duitse spreekwoord ‘In der Beschränkung zeigt sich den Meister’. Het tenue is in alles een overvloed aan te veel!

  • Het opgefriste logo op de helm is te groot!
  • Waarom staat er een ander logo op de schouder dan op de helm? Waarom heeft een organisatie überhaupt twee logo’s (eentje met piratenvlag en eentje met een piratenschip)?
  • Het heeft oranje accenten om het verleden te eren; genaamd ‘Bay Orange’
  • Het ‘Buccaneers Red’ is nog scherper
  • Als eerste NFL team krijgen de nummers op het tenue een reflectief randje chrome. Dit voor een verbeterde leesbaarheid en een unieke glans. In mijn ogen zijn het de rode cijfers van de alarmklok op mijn nachtkastje.
  • Het lettertype voor de namen en cijfers kent gekantelde hoeken, “geïnspireerd door historische zwaardsnedes van piraten en de moderne industriële vormgeving.”
  • Bla, bla, bla….

Zoveel onzin bij elkaar, vertelt vooral het verhaal van een franchise die niet weet wat haar identiteit is en welke richting het op wil gaan. De Tampa Bay Buccaneers willen alle kanten op. En in de praktijk blijf je dan gewoon stuurloos ronddobberen in de oceaan die NFL heet. Mijn hemel, ik begin al net zo zweverig te praten als het persbericht van de Buccaneers zelf.

De laatste grote wijziging in een tenue was die van de Seattle Seahawks. De Buccaneers denken nu hun Super Bowl-succesmodel te kunnen kopiëren door ook een metamorfose te ondergaan. Misschien lukt dít wel, want de fikse investeringen in de spelersgroep -met onder meer de grootste NFL-aankoop van vorig jaar Darrelle Revis- bleken een regelrecht drama.

En ja… hier ben ik dus cynisch voor de oplettende lezers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *