Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings: Week 1

De eerste volledige speelronde in de Eredivisie van de AFBN is in de boeken. Alle teams zijn een keer in actie gekomen en onze scouts hebben aan de zijlijn notities gemaakt. Houd je vast, want hier volgen de Power Rankings namens onze correspondent Pascal Matla. Tussen haakjes vind je de ranking zoals deze tijdens het laatste meetmoment was.

Foto: Maarten van Bergen

1 (1) Alphen Eagles
Alphen heeft weliswaar niet de mooiste wedstrijd gespeeld, maar kunnen leunen op de defense met zeven turnovers. Op offense moeten de Eagles hun draai nog vinden, wellicht dat de terugkomst van Richard Bouthoorn in week drie de spark zal geven.

2 (2) Amsterdam Crusaders
Een nipte overwinning voor de Cru vorige week tegen Hilversum. De nieuwe offense liep nog stroef, maar de getalenteerde defense onder leiding van Kevin Bourne en Akwasi Mensah hield de ploeg in de wedstrijd. De vraag is: hoe snel komt de offense op de rails?

3 (4) Arnhem Falcons
De Falcons hebben hun 1e horde richting de Tulip Bowl overwonnen. De Nijmegen Pirates gingen met 19-0 tegen de vlakte. Ondanks de forse uitslag was HC Martin Doomen nog niet tevreden. Dit geeft weer hoe gedreven het team is.

4 (3) Amsterdam Panthers
De Panthers zakken een plaats in de rankings. De ploeg kon niet overtuigen tegen het verzwakte Alphen en produceerden zeven turnovers. De Panthers waren zelf ook nog niet op volle oorlogssterkte, dus wij kijken wij uit naar de volgende wedstrijd.

5 (6) Hilversum Hurricanes
De Canes verloren weliswaar van de Amsterdam Crusaders, maar maakten wel een indruk, door het een “close game” te maken. Met de eerste speelminuten in de Eredivisie op zak, nemen zij het komende week thuis op tegen de Eagles.

6 (5) Nijmegen Pirates
De Pirates konden nog niet overtuigen tegen de Falcons. De vraag is dan ook of zij een vuist kunnen maken tegen de Panthers zondag a.s. Maar de Pirates kennende zullen zij als team verschijnen en tot de laatste seconde strijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *