Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen voor eerst in Hilversum sinds Tulip Bowl XXVII

Het is vandaag aan de Hilversum Hurricanes om te laten zien dat zij geen one hit wonder zijn. Vorige wedstrijd tegen de Amsterdam Crusaders ging weliswaar verloren met 8-9, maar het team heeft bijna de hele wedstrijd voorgestaan en leek de wedstrijd zelfs te gaan winnen. Een paar minuten voor tijd, echter, sloeg het noodlot toe en bracht Miquel Castelen de Amsterdammers de zege (foto: Facebook Hurricanes).

Viel Amsterdam tegen in deze wedstrijd, of kon Hilversum het niveau van de Eredivisie gewoon goed bijhouden? Die vraag zal vandaag beantwoord worden, wanneer zij de regerend landskampioen Alphen Eagles ontvangen. Een ding is zeker, om de Eagles te verslaan kan je geen turnovers weggeven. Quarterback Maurice Thielen moet vandaag dan ook extra voorzichtig omgaan met de bal.

Voor de Eagles is het een terugkeer naar het veld waar het drie jaar geleden net naast het kampioenschap greep. Toen verloor het team in de laatste twee seconden van de Maastricht Wildcats. Een bijzondere terugkeer dus voor de spelers van head coach Errol Zeefuik.

Afgelopen wedstrijd was vooral de defense van de Alphenaren goed op dreef. Maar liefst zeven keer wisten zij een turnover te creëren. Dat de Eagles hier uiteindelijk maar 20 punten mee op het scorebord kregen, betekent dus dat de offense nog niet loopt zoals het hoort. Dat is ook niet heel vreemd, omdat de Eagles een nieuwe quarterback hebben: Tom van Duijn. Hij heeft voorlopig het stokje van Richard Bouthoorn overgenomen en moet nog wennen aan zijn nieuwe positie. Van Duijn lijkt al wel de chemie te hebben gevonden met Berend van der Zaag, die hij vorige week vond voor een aantal mooie catches.

Vandaag is voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Zeker gezien er maar zeven reguliere wedstrijden gespeeld worden dit seizoen. Hilversum moet winnen om aan te kunnen blijven haken. En voor Alphen is het een mooie gelegenheid om te laten zien dat hun offense meer kan, dan zij hebben laten zien tegen de Panthers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *