Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen Pirates met leeuwenhart naar hoofdstad

De Nijmegen Pirates reizen vandaag af naar Amsterdam voor het treffen met de Panthers. De formatie uit Gelderland doet dat niet met knikkende knieen. Hoofdcoach Eduard Looten vindt dat zijn team twee weken geleden Arnhem het vuur aan de schenen heeft gelegd en verwacht dat zijn formatie dat tegen Panthers niet achterwege laat. Het is een spannende pot tussen twee teams die nog veel moeten gladstrijken. In hun eerste competitieduel combineerden de twee teams voor 15 turnovers (8 voor Nijmegen, 7 voor Amsterdam).

Nijmegen verloren in de eerste ronde met 19-0 van Arnhem Falcons. “Ons probleem zat hem in onze nieuwe onervaren quarterback en een nieuw aanvallend systeem. Desondanks wisten we meer yards en first downs te halen dan in totaal in beide duels vorig seizoen,” aldus Looten, die dus positief is gestemd. “We hadden acht turnovers en desondanks wisten we Arnhem te beperken tot drie scores. Als onze offense wat meer speeltijd en ervaring krijgt, zal het zeker voor moeilijkheden zorgen bij de tegenstander. Onze defense heeft het nieuwe systeem goed opgepakt en stond als een huis.”

Ook Amsterdam Panthers trad vorige week aan met een andere quarterback dan verwacht en met een nieuwe offense. Prompt ging het team met zeven turnovers in de fout, waaronder zeven interceptions. De ploeg verloor dan ook met 20-0 van Alphen. Looten laat zich daar niet door foppen, alhoewel hij wel mogelijkheden ziet aan de hand van de gametape van die wedstrijd: “We zullen compleet moeten zijn en net zoals tegen Arnhem vol overgave en als eenheid moeten spelen. Het zal zeker niet zo’n eenzijdige wedstrijd worden als vorig jaar in de uitwedstrijd. Wij zijn fysiek het kleinste team, maar zullen met een groot hart spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *