Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oud-Admiral Vinatieri blijft kicken

De 41-jarige kicker Adam Vinatieri heeft zijn contract bij de Indianapolis Colts met twee seizoenen verlengt. De speler met bijnamen als Mr. Clutch, Adam Automatic en Iceman is still going strong. Zelfs achttien jaar nadat hij me in het Olympisch Stadion een high-five gaf na een gewonnen wedstrijd van de Amsterdam Admirals tegen de Scottish Claymores.

De verwachting is dat Vinatieri in de komende twee seizoenen gemiddeld zo’n 3 miljoen dollar per jaar gaat verdienen. Niet gek voor iemand die af en toe een bal tussen de palen door moet schieten. Maar goed… met vier Super Bowl-ringen (drie met de New England Patriots en eentje met de Indianapolis Colts) is Adam Vinatieri dan ook recordhouder onder de kickers. Het hadden er twee meer kunnen zijn als hij in zijn debuutseizoen bij de Patriots niet had verloren van de Green Bay Packers, waarbij Desmond Howard onder meer Adam’s kickoff 99 yards terugliep. In Februari 2010 moest hij geblesseerd vanaf de zijlijn toezien hoe de Colts de finale verloren.

Het afgelopen jaar ging Adam Vinatieri over de 2000 punten in zijn carrière, waarbij hij tot op heden 83% van zijn field goals weet te verzilveren. Door de verlenging van zijn loopbaan zal hij ook nog iets langer moeten wachten tot hij zijn eigen buste mag onthullen in de Pro Football Hall of Fame. De oud-Admirals speler lijkt hard op weg naar deze ereplaats tussen de groten der NFL.

Op wikipedia hebben we dan nog twee jaar extra de tijd om zijn statistieken uit zijn tijd bij de Amsterdam Admirals te corrigeren. Op dit forum wordt onterecht beweert dat Vinatieri in 1995 deel uit maakte van de ploeg die de World Bowl verloor. Kicker dat jaar was Terry Belden, waar Adam Vinatieri pas in 1996 zijn opwachting maakte in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *