Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pats-fans houden hart vast: Wilfork vraagt om release

Er zijn van die mensen waarvan je denkt dat ze hun hele leven bij je favoriete club spelen. Je hebt de sterren als Kobe en Jeter, maar ook de jongens die op de achtergrond bergen werk verzetten en een speciaal plekje in de harten van fans hebben veroverd. Vince Wilfork is er daar een van. Daarom kwam het nieuws van donderdag ongetwijfeld extra hard bij New England-fans: Wilfork heeft de leiding van de Patriots gevraagd om hem te laten gaan.

Wilfork is al jaren het anker van de New England-defensie en wordt daar ook naar betaald. Naar verluidt is hij echter tijdens het afgelopen seizoen benaderd door de leiding om iets in te leveren in het laatste jaar van zijn contract, waarschijnlijk met een verlenging als tegenprestatie. De toen geblesseerde Wilfork zag dat niet zitten, maar kwam er gisteren achter waarom dat was. Daar was namelijk Darrelle Revis, de nieuwe ster in de defensie van de Patriots. Met zijn $12 miljoen gaat Revis flink meer verdienen dan Wilfork, die voor $7.5 op de rol staat.

De grote man in het midden van de defensive line staat er niet om bekend zijn ego tentoon te spreiden, maar hij lijkt nu toch op zijn teentjes getrapt. Hij heeft bij de leiding gevraagd zijn contract te ontbinden en hem een nieuwe club te laten zoeken. Hoewel Wilfork momenteel herstelt van een achillespeesblessure, is het waarschijnlijk dat de clubs in de rij staan voor zijn diensten. Hij is namelijk al jaren een van de beste defensive tackles in de NFL en is ongehoord atletisch voor iemand van zijn postuur. Bovendien is hij een model-prof en doet hij veel in de community.

Hoe dit afloopt is nog niet bekend, maar dat een vervelende scheiding tussen beide partijen aanstaande is lijkt een gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *