Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chicago hengelt Jared Allen binnen

Jared Allen heeft een nieuwe club. De defensive end, die tijdens zijn carrière uitkwam voor Kansas City en Minnesota, vervolgt zijn loopbaan bij de Chicago Bears. Speler en club kwamen woensdag tot overeenstemming over een contract dat hem de komende vier jaar aan de ploeg uit de Windy City verbindt.

Allen was dit off season een free agent na zijn periode bij de Vikings. Hij kreeg van verschillende ploegen een aanbod, maar koos uiteindelijk dus voor Chicago. Opvallend genoeg was hij in het proces voorafgaand aan de handtekening tot tweemaal toe in Seattle geweest om te praten met de Seahawks. Beide keren verliet hij de stad zonder contract, maar desondanks bleven de Hawks de grote favoriet om hem in te lijven. Uiteindelijk koos Allen dus voor Chicago, een kleine overwinning voor coach Mark Trestman. Die gelooft dat Allen ‘nog altijd hongerig is en enthousiast is om deel uit te maken van het team’.

Naar verluidt kan Allen de komende vier jaar $32 miljoen gaan verdienen, waarvan $15.5 miljoen gegarandeerd wordt gestort. De deal is opvallend vanwege een aantal zaken. Allereerst blijft de defensive end in de divisie waar hij de voorgaande jaren speelde, namelijk de NFC North. Hij zal dit seizoen dus tweemaal aantreden tegen zijn voormalige werkgever. Met zijn 32 jaar is echter ook de vierjarige deal een interessante overeenkomst. Het betekent dat de Bears geloven dat Allen op zijn 36ste nog altijd een productieve speler kan zijn. Chicago heeft zich echter ingedekt en een clausule opgenomen waarin staat dat het contract na drie jaar kan worden afgekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *