Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Enige Eigenaar Bills Overleden

Ralph Wilson jr, eigenaar van de Buffalo Bills, is dinsdag overleden op 95-jarige leeftijd. Wilson jr. was de enige nog overlevende van de acht eerste teameigenaren in de NFL. 

Ralph Wilson jr. wilde in 1959 eerst zijn franchise vestigen in Miami, maar toen dat niet lukte koos hij Buffalo. Als teameigenaar zette hij hier een stabiele organisatie neer die hij niet meer losliet. Tot gisteren dan. De grootste klap is waarschijnlijk dat zijn team nooit de Super Bowl won. Vier keer op rij werd de finale verloren door de Buffalo Bills!

Op persoonlijke titel werd Wilson jr. in 2009 wel verkozen in de Pro Football Hall of Fame. Hij was in de vroege jaren van de competitie voorvechter van een gedeeld opbrengsten systeem als het ging om de tv-rechten. Daarnaast leende hij ooit de Raiders 400k dollar om te zorgen dat die organisatie het hoofd boven water kon houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *