Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusader op kruistocht naar Santiago de Compostela

Het 30-jarig jubileum van de Amsterdam Crusaders heeft een open strijd met de stadsdeelgemeente opgerakeld. De Cru, het paradepaardje van American football in Nederland, zit al jaren weggestopt in een armoedig complex op Amsterdam Sloten. Ondanks verschillende pogingen het onderkomen te verplaatsen, zitten de American footballers nog steeds tussen de barrakken.

Om geld in te zamelen voor de verbouwing loopt vrijwilliger Germa Muijen vandaag aan haar eigen Crusade. Ze start met een voettocht van 900 kilometer naar Santiago de Compostela. Ze hoopt hiermee sponsoren te werven en zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Muijen was afgelopen zondag te zien in een reportage van Hart van Nederland. Ironisch gezien werd er juist op die dag tijdens de wedstrijd ingebroken in het clubhuis. Er werden veel spullen gestolen, waaronder mobiele telefoons, kleding en zelfs schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *