Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

DJax landt in Washington

DeSean Jackson heeft een nieuwe werkgever, maar blijft opvallend genoeg in de NFC East. De snelle wide receiver tekende dinsdag een contract bij de Washington Redskins dat hem de komende drie jaar aan de club uit de Amerikaanse hoofdstad verbindt.

Na zijn vertrek bij de Philadelphia Eagles was er genoeg interesse in de diensten van Jackson. Ondanks de waarschuwingen over ‘off the field issues’ bleken veel teams de gok te willen wagen vanwege zijn speciale kwaliteiten op het veld. De Redskins waren al vanaf de eerste minuut geïnteresseerd en er leek een deal aan te komen toen Jackson maandagavond in een restaurant werd gespot met de coaches van Washington. Diezelfde avond was hij bovendien op stap geweest met Pierre Garcon en DeAngelo Hall, twee spelers van de Redskins. Een dag later lag er een contract op tafel waar beide partijen akkoord mee gingen.

Jackson maakte zijn overstap zelf bekend via Twitter. “IT’S GOIN DOWN!! BURGUNDY & GOLD” liet de extravagante wideout noteren op het medium. Het aantrekken van ‘DJax’ is een flinke boost voor de offense van de Skins. De combinatie tussen een fitte Robert Griffin III en wideouts als Jackson, Garcon, Andre Roberts en tight end Jordan Reed geeft Washington genoeg opties in de passing game.

Toch brengt het aantrekken van Jackson ook gevaren met zich mee. Volgens bronnen was de release van de Eagles niet voor niets en heeft Jackson banden met ‘gang’-gerelateerde groepen. Bovendien heeft hij de afgelopen jaren nog wel eens moeite gehad met gezond blijven. Wat hij zelf echter bovenal wil is Philaldephia te kijk zetten en het ze laten berouwen hem te laten gaan. Aangezien hij komend seizoen tweemaal tegen die ploeg speelt heeft hij genoeg kansen om dat te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *