Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pascal Matla Offensive Linecoach Dutch Lions

Pascal Matla is de nieuwe offensive linecoach van de Dutch Lions. Dit heeft het Nederlandse selectieteam gisteravond bekend gemaakt aan de spelers en de coaches. In een verklaring roemde de coaching staff van de Dutch Lions de voormalig Nederlands kampioen en NFL-speler. Volgens een statement van de teammanager stond Matla al bijna twee seizoenen niet meer als coach op het veld en was het tijd om hem weer tegen de offensive line aan te laten schurken. “Matla bezit ervaring en kennis, waarvan het een gemis zou zijn als het Nederlandse American football landschap deze zou verliezen.”

Het bericht gaat verder: “Met Matla als toevoeging aan de staff van de Lions, geloven we dat zijn specifieke kennis over de offensive line het beste tot zijn recht komt.” De toevoeging aan het bericht is wellicht een verwijzing naar twee seizoenen geleden. Destijds bood hij aan om hoofdcoach te worden van het nationale team, een positie die hij niet heel lang na de dood van offensive lineman Jos Huigsloot weer neerlegde.

Matla liet in een eerste reactie weten erg veel zin in zijn nieuwe positie te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *