Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Geraldo Boldewijn positief na tryout New England Patriots

“Maar natuurlijk,” antwoordt Geraldo Boldewijn als wij hem vragen of hij de eerste Nederlandse receiver op een NFL trainingcamp roster wordt. “De echte belangrijke vraag is alleen hoeveel Nederlandse receivers er na mij nog volgen.”

Boldewijn had vandaag een workout bij de New England Patriots. De lange ranke receiver werd via zijn agent uitgenodigd om acte de presence te geven bij de American football dynastie. Het was zijn eerste workout sinds hij de shoulderpads voor het laatst inleverde bij de equipment manager van de Boise State Broncos. “Ik kan niet te veel in detail gaan, maar overall vond ik het zelf goed gaan. Ik ben er zeer tevreden mee.”

De komende weken zal de Boise State alumni proberen zich nog vaker in de picture van NFL-teams te spelen. Boldewijn heeft er alles voor over om zijn droom na te jagen. “Er gaan heel wat speculaties rond,” zegt hij. “Maar mij maakt het niet uit of ik in de draft wordt gekozen of dat ik als free agent bij een team binnenkom. Uiteindelijk heb je een shot nodig om jezelf te kunnen bewijzen. Dat betekent dat ik hard blijf trainen om ervoor te zorgen dat ik in topshape ben in rookie minicamp en Offseason Team Activities.”

Uiteindelijk is de voormalig receiver van de Amsterdam Panthers ervan overtuigd dat hij tijdens trainingskamp als eerste Nederlandse receiver op een NFL veld staat. En wat hem betreft volgen nog vele talenten zijn voorbeeld. “Ik hoor dat er veel talent in Nederland rondloopt. Ik hoop dat het aantal Nederlanders op Amerikaanse colleges de komende vijf jaar meer dan gaat verdubbelen. Dat zou een mooi toekomstperspectief zijn voor deze sport in Nederland. Het start allemaal bij de AFBN en bij de jeugd. We zullen zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *