Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ricky Tjong-a-tjoe droomt van NFL

In navolging van teamgenoot Geraldo Boldewijn probeert ook defensive tackle zich in de picture te spelen van NFL-teams. Met het oog op de NFL Draft ging de 1,90 meter grote verdediger op werkbezoek bij de Dallas Cowboys en de New England Patriots.

Tjong-a-tjoe probeert zich zo min mogelijk aan te trekken van wat er om hem heen allemaal over hem wordt geschreven. De website van zijn college Boise State zette hem onlangs op een shortlist van vijf kandidaten die de meeste kans maken een NFL-team aan zich te binden. “Het zijn allemaal speculaties,” lacht de defensive tackle. “Ik probeer door de internet hypes en de analisten van ESPN heen te kijken. Uiteindelijk komt het erop neer dat de NFL teams het in je zien zitten. Daar doen we nu het voorwerk voor. Mijn agent probeert me in de best mogelijke footballsituaties te krijgen. Hij is bekend met de business side of football.”

Het werkbezoek van Tjong-a-tjoe bestond uit een interview en een sportkeuring. “De teams laten tijdens zo’n bezoek op geen enkele wijze doorschemeren wat ze van plan zijn. Bij Cowboys en Patriots ging ik op bezoek, omdat ze wilden weten wat voor persoon ik was.”

De Nederlandse Boise State alumni voelt de zenuwen richting de Draft wel opstapelen. “Ik ben nerveus, maar kan niet wachten om de kans te krijgen weer football te spelen,” aldus Tjong-a-Tjoe. “Het is altijd een droom geweest om in de NFL te spelen. Iedereen verwacht dat je gedraft moet worden om op een team te spelen. Ik ben van plan gewoon ‘mijn ding’ te doen en te kijken hoever ik kan komen. Ik ben blij met elke kans die ik krijg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *