Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Monsterscores in AFBN Eredivisie

Het vijfde weekend in de Eredivisie van de AFBN gaat de boeken in als het weekend van de contenders en de pretenders. Drie monsterscores geven de rankings binnen deze Eredivisie weer (foto: Bob de Calonne).

De Arnhem Falcons lieten dit weekend zien dat zij een team zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Waar twee weken geleden nipt van de Alphen Eagles werd verloren, veegden zij afgelopen speelronde de Hilversum Hurricanes van het gras. Maar liefst 55 punten scoorden de Falcons in een redelijk eenzijdige wedstrijd. De offense van de Falcons zet hiermee elke speelronde meer punten op het scorebord. Dit belooft wat voor de tweede helft van de competitie. Over twee weken volgt de belangrijke wedstrijd tegen de Amsterdam Crusaders. Die wedstrijd is niet geheel zonder gevolgen. De winnaar bombardeert zichzelf namelijk tot nummer 1 in de poule! De Hurricanes hebben nu twee wedstrijden dik verloren, nadat zij de eerste twee wedstrijden goed mee konden komen. Hebben wij het beste van de Hurricanes gezien? Of zullen zij terugkomen uit dit dal?

Intussen werd in Amsterdam de return gespeeld van de Panthers-Eagles wedstrijd. In Alphen wisten de Eagles de openingswedstrjid met 20-0 te winnen. Het bleek het begin van een lange winning streak, want ook in de return was Alphen de betere ploeg. De defense van de Alphenaren stond weer als een huis en hield de Panthers-aanval opnieuw op de nul. Uiteindelijk was de score 35-0 in het voordeel van de landskampioen. Een goede generale, want komende week reizen zij af naar Barcelona voor de EFL wedstrijd tegen de Badalona Dracs.

Ander positief nieuws voor Alphen is dat zij zich nu al geplaatst hebben voor de play offs. Hetzelfde kunnen we van de Panthers niet zeggen. Hun seizoen begint uit te lopen op een deceptie. Niemand snapt waarom een ploeg met zoveel talent zo weinig rendement haalt. De Panthers moeten alle zeilen bijzetten om tweede te worden in de poule en alsnog naar de playoffs te kunnen gaan. De tijd tikt, er zijn nog drie wedstrijden te gaan.

De derde monsterscore vond ook plaats in Amsterdam. De lokale Crusaders ontvingen de Pirates uit Nijmegen en stuurden hen met 41-0 weer terug naar huis. Het was de tweede wedstrijd op rij waar de Cru met 40+ punten won en het heeft er dan ook alle schijn van dat de rode machine begint te lopen. Dat telt ook in verdedigend opzicht. De defense heeft in twee wedstrijden geen enkel punt opgegeven.

Over twee weken staat voor de Cru de kraker met Arnhem Falcons op het programma. Deze wedstrijd zou wel eens kunnen bepalen welk team eerste in de poule wordt en daardoor Alphen Eagles ontloopt in de playoffs. De Pirates wisten de goede vorm van de afgelopen wedstrijden niet door te zetten. Ondanks deze verliespartij zijn zij nog steeds in de race voor de playoffs met een tiebreaker over de Panthers. Zij hebben nu drie weken rust om zich voor te bereiden op de Alphen Eagles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *