Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chris Johnson verhuist naar New York

Chris Johnson is een J-E-T, JET JET JET! De running back heeft in de Big Apple een contract voor 2 jaar getekend waarmee hij in totaal $9 miljoen kan gaan verdienen.

De voormalige ster van de Tennessee Titans was sinds zijn release op zoek naar een geschikte ploeg om zijn kunsten te vertonen. Er heerste rond de NFL sceptische verhalen over hem. Johnson is de laatste jaren niet dezelfde speler die hij tijdens zijn CJ2K seizoen was en bovendien vertoont zijn knie wat mankementen. Johnson nam er zijn tijd voor en hakte woensdag de knoop door. Hij tekende in New York een 2-jarig contract bij de ploeg van Rex Ryan.

De RB zelf was blij met zijn beslissing om te tekenen in de hoofdstad van de vrije wereld, zo liet hij via de club weten. “Ik ben altijd al een grote van de Jets geweest. Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk was ik hier het meest op mijn plaats. Het voelt als de juiste situatie.” Naar verluidt waren de Jets al geïnteresseerd toen de Titans hem als ruilwaar aanboden, maar vonden ze zijn salaris ($8 miljoen per jaar) te gortig.

Het is voor de Jets al met al een productieve free agency-periode. Eerder trok de ploeg namelijk al Michael Vick en Eric Decker aan, in de hoop de strijd aan te kunnen gaan met de New England Patriots in de AFC East. Een sterke offensive line zal Johnson helpen iets van zijn oude vorm terug te krijgen, maar hij moet in New York wel de concurrentie aangaan met Bilal Powell en Chris Ivory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *