Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Webcast Alphen Eagles jaagt mensen stuipen op het lijf

Door een bizarre samenloop van omstandigheden zijn  aanhangers van de Alphen Eagles, die afgelopen zaterdag  de live stream van hun favoriete keken voor het Europese  treffen met Badalona Dracs, twee jaar terug de tijd in
geslingerd.

Offensive lineman Jos Huigsloot stierf op 2 april 2012 aan een hartstilstand, enkele dagen voor Pasen, na een wedstrijd van de Eagles. In Spanje leek het in de ogen van de kijkers even helemaal mis te gaan.

Volgers van de webcast kregen in het vierde kwart de schrik van hun  leven toen ze na een mislukte play van quarterback Tom van Duijn opeens een offensive lineman van de club roerloos aan de kant van het veld zagen liggen. Een medisch team en een brancard moesten er aan te pas komen om de medische toestand van de offensive guard, Sander Melsen, te beoordelen.

Dat er aan de zijde van de Eagles geen paniek was, kregen de kijkers niet mee. Net op dat moment viel de webstream van de lokale tv-partner Alphen uit. Tot overmaat van ramp werden de kijkers luttele minuten daarna beelden getoond van een leeg veld. Kijkers kregen twee lineups van teams te zien en enkele referees op de middenstip, alsof er werd toegewerkt naar een het einde of een tussentijdse staking van de wedstrijd.

Gelukkig duurde de impasse niet lang. Kijkers konden opgelucht ademhalen toen de beelden weer langzaam hervatten en op een van de plays duidelijk te zien was hoe Melsen met een brancard werd afgevoerd. Ook Richard Bouthoorn, die voor de gelegenheid het commentaar verzorgde voor de plaatselijke omroep, was hoorbaar opgelucht. Insiders weten ons te vertellen dat Melsen in het ziekenhuis te horen heeft gekregen dat hij enkele ribben heeft gekneusd. Hij reist gewoon mee terug met het team naar Nederland, voorzien van medicatie.

Melsen maakte de laatste pogingen van zijn team om langszij te komen bij de Spaanse tegenstander niet meer mee. Alhoewel de Eagles kansen hadden om de Dracs te verslaan, gingen zij op cruciale momenten de mist in. Receiver Romano Vogels leek diep in het vierde kwart de gelijkmaker te maken, maar zijn fraaie touchdown catch werd teruggefloten op een holding call. Receiver Amir Anches had ook een fraaie zespunter kunnen scoren, maar de getalenteerde wideout liet de pass van quarterback Bouthoorn van schrik vallen.

Alphen leed uiteindelijk een 21-7 nederlaag toen een laatste wanhoopspoging van quarterback Tom van Duijn door de Spanjaarden werd onderschept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *