Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederland oefent in september tegen Tsjechie

Als onderdeel van een minitour van de Dutch Lions speelt het nationale Nederlandse team op zaterdag 6 september in Praag tegen de nationale ploeg van Tsjechie. De kickoff van het duel staat gepland om 15:00 uur. In totaal speelt Nederland in 2014 tegen drie teams. Met Belgie en Tsjechie zijn twee tegenstanders nu bekend, de derde blijft vooralsnog een groot geheim.

Teammanager Claudio Bartolozzi legt uit: “Na het programma van de afgelopen twee jaar hebben de Lions verschillende aanbiedingen vanuit zowel binnen als buiten Europa gehad. Tsjechië staat bekend om fysiek football. Een tandje harder. We hebben hier bewust voor gekozen met het oog op een nieuw EK systeem in 2015.”

In dit nieuwe systeem moeten de Lions het opnemen tegen een combinatie van C en B landen. Denk hierbij aan Italië, Spanje, Engeland en Denemarken. Bartolozzi: “In het belang van de prestaties is het van belang dat het team gewend raakt om te presteren onder druk van hoger geclassificeerde landen. We zien dit jaar als een belangrijke stap naar dit hogere niveau. Door ook het niveau in tegenstanders voor deze vriendschappelijke interlands stapsgewijs te verhogen geloven we de nu gelegde basis en het team klaar te stomen voor het zware werk tijdens het EK in 2015.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *