Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mogelijke terugkeer NFLEurope?

De nieuwe voorzitter van de spelersbond in de NFL, Troy Vincent, heeft tijdens een toespraak het afgelopen weekeinde opgeroepen om een ‘developmental league’ op te richten. Bij de liefhebbers van American Football in Europa wordt dan direct het gevoel aangewakkerd dat in 2007 is afgestopt toen de NFLEurope werd opgeheven. 

De NFLE werd primair verkocht aan de buitenwereld als competitie waar spelers zich konden ontwikkelen en bewijzen als NFL-waardig. Ofwel, de NFLE van weleer voldoet prima aan de opmerking van Vincent. Deze opmerking gaat verder dan spelers alleen, als bewijslast zijn ook veel front office medewerkers van de hedendaagse NFL-teams begonnen in Europa.

De vraag blijft uiteraard of de NFL hier ook mee aan de slag gaat. De NFLE is niet voor niets opgedoekt en andere pogingen in de VS om een andere league op te starten liepen op niets uit. Maar voor alle football-fans is er weer iets om over te dromen.

Overigens hield Vincent ook een pleidooi voor een achtste scheidsrechter op het veld omdat de huidige zeven niet meer voldoende zijn het sneller spel te volgen. Bovendien wil hij dat het aloude clipboard wordt vervangen door iPads langs de zijlijn. Een wens die met een donatie van Apple iets makkerlijker te realiseren is dan een ‘developmental league’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *