Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rechtzaak: hypocriete Cheerleaders op non-actief

Vijf cheerleaders vinden dat ze onderbetaald worden én onheus bejegend zijn bij de Buffalo Bills. Ze spanden een rechtzaak aan, waarna de hele cheerleader squad van de Jills op non-actief is gezet. 

De Jills zijn niet de eerste die een rechtszaak tegen hun franchise zijn gestart. Eerder deden de Raiderettes en de Ben-Gals hetzelfde. Van die zaken uit Oakland en Cincinnati hoor je overigens weinig in de media. De totale redenatie is idioot natuurlijk. De dames klagen dat ze allereerst onderbetaald worden. Opmerkelijk, want ze zeggen van tevoren allemaal dat ze het niet voor het geld doen, maar graag willen dansen en entertainen. Bovendien zijn ze er zelf bij als ze het contract met de organisatie tekenen.

Helemaal is hypocriet is het dat de Jills vinden dat ze onheus bejegend worden. Ze vinden dat ze te veel als lustobject weggezet worden, bijvoorbeeld bij een charity-event waar ze in een bad in bikini’s moesten zitten. Toch opmerkelijk dat deze dames niet doorhebben dat 90% van de toeschouwers geen klap geeft om de danspasjes, maar gewoon naar schaars geklede dames wil kijken die op en neer springen als het spel stilligt. Uiteraard moeten we wel respectvol blijven naar elkaar, maar je kiest er zelf voor om in een vol stadion met zo min mogelijk kleren aan te gaan dansen. Laat staan dat menigeen bewust poseert op de bikini-kalendershoot.

Spannend wat de uitkomst wordt van deze rechtzaak. Momenteel hebben zes NFL-teams geen cheerleaders (Steelers, Packers, Browns, Lions, Bears en Giants), maar als het gerechterlijke dubbeltje de kant opvalt van de Jills, zou dit aantal wel eens snel groter kunnen groeien. Als het er op aan komt… hebben we nu echt cheerleaders nodig voor volle stadions?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *