Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings Week 6

Het is spannend in de Eredivisie. Twee teams staan op gelijke hoogte, zijn allebei ongeslagen en maken indruk dit seizoen. Om te bepalen wie er nou op 1 moet staan is gekeken naar het “strength of schedule”. Alphen heeft gespeeld tegen teams met een gecombineerd record van 6-13 en zijn nog steeds regerend kampioen – tenzij anders bewezen. De Crusaders speelden tegen tegenstanders met een gecombineerd record van 3-15. Wat houdt dit in voor de Rankings? Foto: Bob de Calonne.

1 (1) Alphen Eagles
De Eagles waren het afgelopen weekeinde niet actief in de AFBN. Vorige week reisden zij wel af naar Barcelona om te verliezen van de Badalona Dracs. De Eagles waren net een maatje te klein voor de Spanjaarden, maar zullen wel de nodige ervaring op hebben gedaan voor de thuiswedstrijd tegen Basel en natuurlijk ook voor de rest van het AFBN seizoen. Volgende week treden de Eagles weer aan in de Eredivisie en spelen dan de generale voor hun tweede Europese duel tegen de Pirates uit Nijmegen.

Volgende wedstrijd: 4 mei uit tegen Nijmegen Pirates

2 (2) Amsterdam Crusaders
De rode machine begint te draaien! Het vierde kwart in de wedstrijd tegen de Falcons zou wel eens het moment kunnen zijn van de Crusaders dit jaar. Tot dat moment leek het erop dat de Falcons de Cru zouden upsetten om de eerste plek in poule B over te nemen. Echter, enkele opeenvolgende individuele momenten van de Crusaders zorgden ervoor dat de overwinning naar de Amsterdammers ging. De Cru staat te dringen bij de Eagles en willen graag de eerste plek overnemen. Met een W tegen stadsgenoot Panthers zou dat zomaar eens kunnen gebeuren.

Volgende wedstrijd: 4 mei thuis tegen Amsterdam Panthers

3 (3) Arnhem Falcons

Ondanks het verlies tegen de Crusaders blijven de Falcons op de derde plek staan. De playoffs zijn dan wel in zicht (volgende week kunnen deze veilig gesteld worden tegen de Hurricanes) maar de Falcons zouden zo graag eerste in de poule worden om de playoff wedstrijd tegen de Eagles te ontlopen. Dit hebben zij echter niet meer in de hand, het enige wat zij kunnen doen is de druk houden op de Crusaders en dan op 18 mei toeslaan in de return. Maar eerst wachten de Hurricanes.

Volgende wedstrijd: 4 mei thuis tegen Hilversum Hurricanes

4 (5) Amsterdam Panthers

Zijn de Panthers uit hun dal? Afgelopen zondag revancheerden zij zich tegen de Hurricanes. Een overtuigende overwinning zorgt voor een plaatsje winst in de rankings. Het is nog niet te laat voor de Panthers. De playoffs zijn weer vol in zicht en de Panthers hebben nog een paar weken om aan hun vorm te werken. Komende zondag zullen wij zien of de Panthers echt terug zijn, want dan gaan zij op bezoek bij hun dorpsgenoten om te bepalen welk Amsterdams team het beste is.

Volgende wedstrijd: 4 mei uit tegen Amsterdam Crusaders

5 (4) Nijmegen Pirates

Deze week niet gespeeld en toch een plek gezakt. De Panthers zijn de Pirates voorbij gegaan in zowel deze rankings als in de stand in Poule A. Doordat de Pirates de onderlinge tie break winnen van de Panthers hoeven zij alleen maar langszij te komen in de poule om naar de playoffs te gaan. Komende zondag wacht de eerste kans, wanneer zij de Eagles ontvangen in Nijmegen.

Volgende wedstrijd: 4 mei thuis tegen Alphen Eagles

6 (6) Hilversum Hurricanes
Het seizoen lijkt een deceptie te worden voor de Hurricanes. Zij waren niet opgewassen tegen de Panthers afgelopen zondag en komende zondag lijkt het niet beter te worden. Toch is winnen niet het belangrijkste voor de Hurricanes dit seizoen. Zij wilden als team beter worden. En tegen deze competitie zal dat in ieder geval gebeuren. En wellicht dat er toch nog een verrassing komt en misschien is dat deze zondag wel?

Volgende wedstrijd: 4 mei uit tegen Arnhem Falcons

 

Stand

Poule A
Alphen Eagles                     4 – 0     104 – 38
Amsterdam Panthers       2 – 3        65 – 81
Nijmegen Pirates                1 – 3        18- 74

Poule B
Amsterdam Crusaders    4 – 0      124 – 20
Arnhem Falcons                2 – 2       110 – 62
Hilversum Hurricanes    0 – 5         38 – 181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *