Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manziel: “Kies mij, anders krijg je spijt”

Vandaag is de dag waar veel jonge footballers al heel lang van dromen: de NFL Draft in New York. Donderdagavond 20:00 uur plaatselijke tijd betreedt Roger Goodell het podium om de Houston Texans ‘on the clock’ te zetten. Voor het eerst in jaren houdt die ploeg het nog even spannend, want het is nog onduidelijk wat de ploeg van plan is. Er zijn een aantal opties die interessant zijn voor de Texans (Clowney? Manziel? Mack?), maar volgens de ploeg is er ook genoeg animo van andere teams om te ruilen.

Een van de meest spraakmakende spelers dit jaar is ongetwijfeld Johnny Manziel. De quarterback van Texas A&M heeft een stormachtige collegecarrière achter de rug, waarin hij spectaculaire dingen liet zien, maar ook een aantal keer in opspraak kwam. De meningen van de experts over zijn persoon verschillen nogal: de één vind Manziel de beste speler in de Draft, de ander ziet hem het liefst in de derde ronde pas van het bord gaan. De speler in kwestie windt er in ieder geval geen doekjes om. “Teams die mij niet kiezen gaan spijt hebben.”

Manziel is één van de talenten die in New York zijn voor de Draft. Daar liet hij merken dat hij vol vertrouwen is over zijn NFL carrière. “Ik weet in mijn hart hoe goed ik wil zijn en hoe verbonden ik ben aan dit spel. Ik weet dat er ruimte is om te verbeten, maar om nou te zeggen dat ik een ‘backyard-quarterback’ ben.. Ik denk niet dat je met die stijl de dingen doet die ik heb gedaan. Voor mij gaat het om mijn werklust en mijn absolute wil om beter te worden. Dat is wat bij mij erg leeft.”

Het blijft nog even spannend waar Manziel heen mag verhuizen. In eerste instantie leken de Cleveland Browns een prima match, maar volgens de geruchten kijkt die ploeg naar een quarterback op plek 26, de pick die Cleveland kreeg van Indianapolis na de trade van Trent Richardson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *