Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Homoseksueel Sam naar St Louis

Op een nacht dat travestiet Conchita Wurst uit Oostenrijk met ‘Rise of the Phoenix’ het Eurovisie Songfestival won, werd in Amerika de eerste American football-speler gedraft die er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is. Defensive end Michael Sam is vannacht in de zevende ronde gedraft door de St Louis Rams.

Michael Sam baarde in februari opzien door zijn seksuele geaardheid te onthullen. En ondanks dat Amerika vrij relaxed reageerde, werd er toch meteen aan zijn status als draftee in de NFL Draft getwijfeld. Deze twijfels werden alleen maar sterker toen de American football speler ook nog eens een pover resultaat boekte tijdens de NFL Combine.

Toch nam St Louis Rams de gok en hoofdcoach Jeff Fisher was verheugd dat zijn ploeg de historische stap nam. “We leven in een wereld waar diversiteit steeds meer wordt geaccepteerd. Onze spelers begrijpen dat. We waren verbaasd dat Sam in de zevende ronde nog beschikbaar was.”

Sam was pick 249 van een mogelijke 256 keuzes. Voor zijn coming out werd hij door veel scouts gezien als een derde ronde pick. De Missouri defensive end was de 2013 SEC Defensive Player of the Year.

Sam hoorde het nieuws thuis. Wat volgde was een absoluut kippevelmoment als je bedenkt wat de historische relevantie van het telefoongesprek is:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *