Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manziel-Mania kost Vince Young de kop

In Cleveland is na de draftkeuze van Johnny Manziel niet zo’n massahysterie geweest als toen LeBron James nog de favoriete schoonzoon van de stad was. Het shirt met nummer 2 van de Browns is momenteel de best verkochte jersey in de NFL. De enige die niet op de bandwagon kon blijven staan is voormalig first round draft pick Vince Young. De quarterback werd twee weken geleden gecontracteerd, maar vandaag alweer ontslagen.

De Cleveland Browns zijn één van de slechtste teams van de NFL van de afgelopen tien jaar. Ieder jaar wordt het team opnieuw opgebouwd met nieuwe spelers en nieuwe coaches. Het komende seizoen herhaalt het recept zich, maar deze keer moet het dan écht gaan gebeuren. Het vertrouwen was nog nooit zo hoog sinds Jim Brown nog runningback was voor de oranje-bruine formatie.

Johnny Manziel is hiervan duidelijk de reden. Als we terugkijken tot 1 april is zijn shirt nu al de meest verkochte jersey van de NFL. Zelfs spelers als Peyton Manning of Russell Wilson verkochten niet meer shirts. Opmerkelijk overigens dat het Rams tricot van Michael Sam, de eerste homoseksuele speler in de NFL, na Manziel de tweede beste verkopende rookie is.

Naast Manziel kozen de Cleveland Browns nog twee spelers bij de eerste 35 gedrafte spelers. Nu wil ik niet flauw zijn, maar in 2012 hadden de Browns drie spelers in de eerste 37 picks. Nog geen twee jaar later zijn runningback Trent Richardson en quarterback Brandon Weeden al weggestuurd uit Cleveland. Gelukkig komt offensive lineman Mitchell Schwartz wat beter uit de verf. Misschien toch veiliger om niet direct al mijn geld in te zetten op de Cleveland Browns. De franchise die zelfs van -rebuilding- een zooitje maakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *