Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Anonieme speler hekelt beleid Amsterdam

Enkele uren voordat in Amsterdam een overleg plaatsvindt tussen bestuur en spelers van de Amsterdam Panthers heeft een speler van de club, op basis van anonimiteit, een boekje opengedaan over het seizoen. Volgens deze sterkhouder mag de tweede club uit Amsterdam nodig bij zichzelf ten rade gaan.

Over zijn hoofdcoach Markus Zielke is de speler uitgesproken, alhoewel hij er meteen aan toevoegt dat hem speltechnisch niets te verwijten valt. “Het team is naar mijn mening veel beter af zonder hem als ons visitekaartje. Elke wedstrijd die wij spelen hebben we voordat de game uberhaupt is begonnen al een flag in de pocket door zijn negatieve instelling en respectloze gebaren richting de refs en de tegenpartij.”

“De jongere spelers imiteren uiteraard het gedrag van de leider. Als dit negatief is reflecteert dit automatisch op de spelers,” aldus de speler, die aangeeft dat de Panthers qua imago nog een wereld te winnen hebben.

Of de speler tot de harde kern behoort, waarvan het bestuur stelt dat zij Zielke de rug hebben toegekeerd, is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat de speler ook de koe bij de horens neemt met betrekking tot het huidige bestuur.

“Er moet beter gecommuniceerd worden binnen de club. Bestuur naar coaches en coaches naar spelers. Dan zal er niets achter andermans rug worden besproken en komt er automatisch een positieve sfeer. Het wordt daarbij tijd dat we afspraken op papier zetten. Mondelinge afspraken maken helpt niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *