Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Overdaad aan pijnstillers inzet van nieuwste rechtszaak NFL

Een groep van acht voormalig spelers heeft in San Francisco een aanklacht ingediend tegen de NFL. De spelers claimen dat de teams waar ze voor speelden hen een overdaad aan, vaak illegale, pijnstillers gaven om blessures te verbloemen. Na de gewonnen rechtszaak over hersenschuddingen ruiken de voormalige acteurs van de gridiron bloed en vooral geld bij de NFL.

Onder de hoofdgroep van acht aanklagers zitten enkele spelers die bij de Super Bowl kampioenen uit 1985 Chicago Bears speelden. Quarterback van weleer Jim McMahon zegt dat de ploeg hem ondanks een gebroken nek en enkel gewoon liet spelen. Ze verzwegen de blessures en propten hem vol met pijnstillers. Offensive lineman Keith van Horne speelde een heel seizoen met een gebroken been. Pas vijf jaar later hoorde hij uberhaupt van de blessure.

Center Jeremy Newberry (San Francisco 49ers, 1998-2009) kreeg op zijn beurt zware anti-ontstekingsspuiten voor zijn kiezen. Zo speelde hij een compleet seizoen zonder één enkele keer te trainen, maar wel alle wedstrijden te spelen vanwege pijn. Hij claimt nu dat hij door de zware pijnstillers last heeft van zware hoofdpijnen, hoge bloeddruk en blaas-falen.

De vraag dient zich natuurlijk aan hoe iemand niet door kan hebben dat hij iets gebroken heeft en toch topsport kan bedrijven. Ze waren er bovendien toch zelf bij toen de medicatie werd toegediend. Je vraagt dan natuurlijk wel wat men je wilt toedienen toch? Het voelt wel weer typisch als een Amerikaans voorbeeld van een extreme rechtszaak, waar mensen achteraf het eigen straatje schoonvegen.

Maar geeft ze eens ongelijk… Nadat de rechtszaak over hersenschuddingen zo’n 765 miljoen dollar aan schadevergoedingen opleverde voor oud-spelers, lijkt dit de nieuwe melkkoe uit het verleden te worden. Inmiddels schijnen 500 oud-spelers zich achter deze nieuwste rechtszaak geschaard te hebben. ‘Kan ik even vangen…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *