Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vijf Amsterdam Panthers pakken biezen

Vijf spelers van de Amsterdam Panthers zijn gestopt, nadat het bestuur van de club had aangedrongen op een ontbinding van de samenwerking met hoofdcoach Markus Zielke. De beslissing volgde maandagavond, na een besloten teammeeting tussen spelers en bestuur. Zielke mocht hierbij niet aanwezig zijn.

Zielke zelf was niet te spreken over het feit dat hij niet bij zijn eigen doodvonnis aanwezig mocht zijn en sprak het geloof uit dat veel van de spelers hem nog steeds als hoofdcoach zien.

Het bestuur van de Panthers suggereerde vorige week vrijdag in een e-mail -dat er te weinig draagvlak was om door te gaan met Markus Zielke. In de mail werd een gebrek aan vertrouwen vanuit de spelersgroep en de coaches benadrukt. Dit zorgde voor een social media rel, omdat verschillende spelers openlijk vraagtekens zetten bij de handelswijze van het bestuur. Een van die spelers was teamcaptain Anthony Slootmaekers.

“De meeting was pittig en de emoties liepen hoog op,” aldus Slootmaekers. “Ik heb aangegeven dat ik het besluit niet steun. Als captain heb ik gesproken namens het team en de keuzemogelijkheden op tafel gelegd. Het bestuur veranderde niet van mening. De spelers zijn echter de club. Dit besluit kent alleen maar verliezers. ”

Verdediger Rachied Mohamed Rashied onderstreept de lezing van Slootmaekers: “De meerderheid van de spelers trok het draagvlak van de beslissing zwaar in twijfel en het bestuur gaf niet het gevoel bekwaam te zijn. Het bestuur drong echter aan op een keuze, waarbij ze aangaven niet meer met Markus te kunnen samenwerken.”

De Amsterdam Panther vervolgt: “Het is wat het is. We gaan verder zonder Markus. Tegelijk focussen we op de volgende game. Dat is het enige dat voor mij telt op dit moment.”

Het bestuur van de Amsterdam Panthers bevestigt desgevraagd het ontslag van de coach en het opstappen van de spelers Paul van Oosten, Max Hulleman en Julian, de zoon van de hoofdcoach. Verder wilde het bestuur niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *