Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen uitgeschakeld ondanks glorieuze winst

Alphen Eagles heeft afgelopen zaterdag een overtuigende overwinning geboekt op de Basel Gladiators.  Op het eigen thuisveld werd het 34-12. Ondanks de klinkklare overwinning, weet de Nederlandse ploeg zich toch niet te plaatsen voor het vervolg van het Europese toernooi. De formatie werd op basis van doelsaldo uitgeschakeld (foto Maarten van Bergen).

De onderlinge resultaten spraken in het voordeel van Basel en Badalona. De Gladiators wonnen eerder thuis met 24-21 van Badalona en de ploeg uit Barcelona won op haar beurt met 21-7 van de Eagles in Spanje. Pijnlijk voor Alphen: in zowel de wedstrijd tegen Basel als tegen Badalona werd op een cruciaal moment een touchdown afgekeurd, die de hele Europese ranglijst op de kop had gezet. Tijdens de thuiswedstrijd was het een fraaie touchdown run van Chris Smith, die door een holding penalty op de Zwitsers werd teruggefloten.

Teleurstelling en vreugde lagen in Alphen dicht bij elkaar. Uiteindelijk kan de formatie echter met trots terugkijken op de prestaties. Eerstejaars hoofdcoach Errol Zeefuik was in staat om voor elkaar te krijgen wat de hoofdcoaches voor hem niet lukten: een overwinning in de voormalig EFAF competitie (nu: EFL) afdwingen. De ploeg kan die PR-mijlpaal prima gebruiken in haar verdere ontwikkeling.

Alphen kan zich nu volledig storten op een prolongatie van het Nederlands Kampioenschap. De Eagles hebben de kans om voor de derde keer op rij nationaal kampioen te worden. Op 22 juni nemen zij het in de playoffs op tegen de Arnhem Falcons in de hoop een finaleplaats af te dwingen. De finale vindt op 6 juli plaats in Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *