Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Do-or-die zondag voor Amsterdam Panthers

Wie had aan het begin van het seizoen nou verwacht dat de Amsterdam Panthers morgen een must-win wedstrijd spelen tegen de Arnhem Falcons om de play offs te halen? Dit talentvolle team werd zelfs nog als underdog voor de Tulip Bowl gezien (foto: Maarten van Bergen).

Het gaat alles behalve soepel voor de Amsterdammers dit seizoen. Slechts twee wedstrijden werden er gewonnen en tot overmaat van ramp werd vorige week headcoach Markus Zielke de laan uitgestuurd. Het boterde niet meer tussen de Duitser en het bestuur van de Panthers. Wie weet heeft dit shockeffect een goede invloed op de ploeg, die deze winst zo hard nodig heeft om toch nog een kans te halen om de playoffs te bereiken.

De Falcons daarentegen zijn al geplaatst voor de playoffs en zullen 22 juni aantreden tegen de Alphen Eagles. Met dat in het achterhoofd is de wedstrijd tegen de Panthers natuurlijk een schitterende mogelijkheid om spelers extra speeltijd te geven en nieuwe tactieken uit te proberen. De formatie van Headcoach Martin Doomen ligt nog steeds op koers om de Tulip Bowl te halen, en te winnen. Dit is nog steeds het doel van de Falcons.

Maar van de Falcons wordt natuurlijk wel verwacht dat zij aan hun sportieve plicht voldoen en deze wedstrijd niet verliezen om de streekconcurrent een loer te draaien. Want bij winst van de Panthers en verlies van de Pirates, zijn de Panthers alsnog geplaatst voor de playoffs en is het seizoen voor de Pirates voorbij.

Eagles vrijgespeeld
Na de historische winstpartij tegen de Basel Gladiators dendert de Eagles trein voort richting de playoffs. Deze playoffs zijn weken geleden al veilig gesteld. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden. Voor de Eagles zijn deze niet meer belangrijk anders dan de ongeslagen status te behouden. Volgende week staat de strijd ter titanen op het programma, wanneer de Eagles het tegen het andere ongeslagen team (Amsterdam Crusaders) op zullen nemen. Deze wedstrijd is waarschijnlijk alvast een voorproefje voor de finale. Maar eerst moeten de Eagles de Pirates nog zien te verslaan.

De Pirates die een paar weken geleden enorm op de broek kregen in eigen huis, kunnen bij winst doorstoten naar de halve finale. Ook bij verlies kan dat nog steeds, maar dan zijn zij afhankelijk van de Panthers.

De Pirates reizen dus gemotiveerder dan ooit naar Alphen af. Of zij de landskampioen kunnen verrassen zullen wij zondag zien tijdens een spannende Football middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *