Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen Pirates schrijven geschiedenis

Ondanks een kloppartij bij de Alphen Eagles (41-0) is het de Nijmegen Pirates toch gelukt door te dringen tot de playoffs van de AFBN Eredivisie. Een unicum voor de ploeg uit Nijmegen, dat werd bewerkstelligd omdat de ploeg in de onderlinge resultaten de Amsterdam Panthers de baas bleef (foto: Maarten van Bergen).

Nijmegen had de tiebreaker boven de Panthers, nadat het team dit seizoen met 9-13 had gewonnen en met 6-9 had verloren. Toen gisteren dan ook bekend werd dat de Panthers in overtime onderuit waren gegaan tegen de Arnhem Falcons, konden de Pirates ondanks het eigen 41-0 verlies toch de champagneflessen ontkurken. Door de Amsterdamse uitglijder gaf de tiebreaker uitsluitsel.

Ook bij hoofdcoach Eduard Looten was er een historisch besef: “Er heerst hier een sfeer van ongeloof. Door diverse oorzaken konden we maar met 23 spelers afreizen naar Alphen. Nu we toch de playoffs hebben gehaald, trainen we de komende drie weken keihard om een schijnbaar onmogelijke missie te volbrengen. Het motto is dan ook: ‘If you don’t believe the unthinkable can happen, it will never happen.”

De Nijmegen Pirates reizen op 22 juni af naar de Amsterdam Crusaders. In de andere halve finale treffen de Alphen Eagles de Arnhem Falcons.

Wat rest is een anticlimax voor Amsterdam Panthers. De formatie zette twee weken geleden na een bestuurlijke coupe hoofdtrainer Markus Zielke aan de kant en mag nu de wonden likken. Na jarenlang meegedraaid te hebben in de top van de hoogste niveau, moet het team de playoffs nu vanaf de zijlijn volgen.
Waar ooit de waan werd gewekt dat het team kon concurreren met stadsgenoot Crusaders, daar moet nu met een schone lei worden begonnen. Compleet met een nieuwe coaching staff en nieuw elan. Het offseason kon dan ook niet snel genoeg beginnen, alhoewel het besef er ook zal zijn dat de tiebreaker maar op een fieldgoal verschil werd gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *