Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nutteloos?: Ook Padres draften Johnny Manziel

Met de 837ste draftkeuze van de MLB kozen de San Diego Padres de recentelijk door de Cleveland Browns gedrafte Johnny Manziel. Zo’n 24 uur na dit nieuws is het nog steeds onbegrijpelijk wat dit voor nut had. Buiten een publiciteitsstunt geeft dit vooral aan hoe nutteloos de draft is in de MLB.

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat een NFL-speler ook gekozen wordt in de draft bij het honkbal. Onder meer Ralph Wilson -zelfs twee keer- en Tom Brady ondergingen hetzelfde lot. Uiteindelijk speelden ze nooit officiële wedstrijden  met een knuppel. In tegenstelling tot legendes Bo Jackson en Deion Sanders die wel in beide leagues actief waren… en met succes.

De kans dat Johnny Manziel in een officiele wedstrijd voor de San Diego Padres gaat spelen lijkt ver weg. Sowieso heeft nog nooit in de geschiedenis van de MLB de 837ste keuze een wedstrijd gespeeld tijdens het seizoen. Daarnaast heeft Manziel na één seizoen honkbal in high school duidelijk gekozen voor American Football. In college speelde hij nooit een honkbalwedstrijd.

Het lijkt dus vooral een publiciteitsstunt waar de Padres zich best aan konden branden met een totaal nutteloze keuze in de 28ste ronde van de draft. Eerder in de week droeg Manziel overigens nog het tricot van de Cleveland Indians. Al viel zijn pitch tijdens de openingsceremonie van de wedstrijd door regenval letterlijk in het water. Veel dichter bij spelen op de Diamond in plaats van de Gridiron zal hij niet komen.

Iemand een ander idee waarom de Padres dit gedaan zouden kunnen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *