Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hersenschuddingen meten met nieuwe technologie

Op het voetbal WK wordt gesproken van goalline-technologie, in football wordt er hedendaags gesproken over ‘helmet-technology’. In 2015 zouden zomaar eens alle teams in de NFL gebruik kunnen maken van technologie die de impact van football hits op het hoofd gaat meten.

Hersenschuddingen zijn een hot-topic in de NFL. En de Amerikaanse profbond heeft hiervoor al diep in de buidel moeten tasten na de verloren rechtszaak vorig jaar. Daarom is het niet verrassend dat de conservatieve league toch open staat voor een nieuw stukje technologie in de helm. Twee NFL-teams zouden het afgelopen seizoen hier al van gebruik gemaakt hebben en meer worden de komende jaargang verwacht. Al werd niet bekend welke twee dit waren en welke teams dit worden. Bij deze technologie werd de impact van het spel gemeten op het hoofd van de spelers. Deze data moet risico’s voor spelers beter signaleren.

En het gebeurt overigens allemaal zeer wetenschappelijk via een onderzoeker van de Universiteit van North Carolina. Een man die ook actief is in het ‘safety’ comité van de NFL. Ik ben bang dat de data die ze gaan vinden de schade nog scherper aan het licht gaan brengen en dat we daarna nog meer beperkende maatregelen gaan krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *