Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oud-Admiral coacht tijdens Redskins minicamp

Voormalig receiver van de Amsterdam Admirals Ataveus Cash maakte gisteren zijn coaching debuut bij de Washington Redskins. Als deelnemer aan het Bill Walsh NFL Minority Coaching Fellowship krijgt hij de kans stage te lopen bij een NFL team om zijn carrière als coach op te starten.

Via het Bill Walsh NFL Minority Fellowship krijgen voormalig NFL-spelers de kans zich te ontwikkelen als coach tijdens de pre-season trainingsactiviteiten. Sinds de jaren tachtig hebben reeds 1500 potentiële coaches -die onder de noemer ‘minority’ vallen- de revue gepasseerd  in dit programma. Onder meer NFL-hoofdcoaches Mike Tomlin, Raheem Morris en Marvin Lewis gingen Ataveus Cash al voor.

Cash zelf kon niet wachten om gisteren te beginnen als interim-coach bij de Washington Redskins. Hij meldde zich reeds om 5 uur in de ochtend bij de trainingslocatie van zijn sowieso favoriete NFL-team. Om 7 uur ’s avonds reed hij pas weer zijn auto van de parkeerplaats om het maximale eruit te halen. De komende twee dagen van  minicamp staat hij weer aan de zijlijn van de Gridiron. Uiteindelijk allemaal het doel om als college-coach aan de gang te gaan en zo de NFL opnieuw te bereiken.

In 2005 won Cash de World Bowl met de Admirals. Hij begon als ballenvanger alle wedstrijden destijds in de basis en ving 27 ballen voor 290 yards en één touchdown als onderdeel van het top-receiver trio met Ruvell Martin en John Booth. In de NFL speelde hij onder meer bij de New York Jets, New York Giants om zijn loopbaan in 2006 af te sluiten bij zijn favoriete team de Washington Redskins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *