Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen tegen Arnhem om plaats in Tulip Bowl XXX

Zondag middag om 14.00 uur brandt het playoff-geweld in Alphen aan den Rijn los. Regerend landskampioen Alphen Eagles neemt het dan op tegen Arnhem Falcons in de halve finale om het landskampioenschap van Nederland. Foto: Maarten van Bergen.

Het is geen verrassing dat de Eagles in de halve finale staan. De formatie van headcoach Errol Zeefuik is het hele seizoen al ongeslagen en heeft dit jaar zelfs voor het eerst in de clubsgeschiedenis een wedstrijd in de EFAF Cup weten te winnen. De ploeg is dus in vorm en is klaar om voor de vierde keer op rij de weg naar de Tulip Bowl in te slaan. Het enige wat ze nog tegenhoudt zijn de Arnhem Falcons.

De Falcons hadden aan het begin van het seizoen slechts een enkel doel: De Tulip Bowl winnen. De coaching staff werd uitgebreid, het teamroster werd met nieuwe namen overladen en er werden zelfs Amerikanen gehaald. Alles werd in stelling gebracht om voor het eerst in de geschiedenis van de club de Tulip Bowl te halen. Het enige wat hiervoor nog gedaan hoeft te worden, is de Eagles te verslaan.

De Eagles en de Falcons troffen elkaar eerder dit seizoen. Op 30 maart wonnen de Eagles met 28-24 in een wedstrijd die redelijk gelijk opging. De Falcons lieten de Eagles alle kanten van het veld zien met hun running game in de eerste helft. Ook gaven zij de Eagles geen kans om in de wedstrijd te komen. Zij konden dit alleen niet de hele wedstrijd volhouden en zagen hoe Richard Bouthoorn, die in het vierde kwart zijn rentree als QB maakte, vlak voor tijd de beslissende touchdown gooide.

Het zal dus key zijn voor de Falcons om de running game goed uit te voeren. Hierdoor houden zij de wedstrijd onder controle, en geven zij de explosieve offense van Alphen minder kans om te scoren. De aanval is hier de beste verdediging.

De Eagles running defense moet dus aan de bak. En tegelijkertijd moet het backfield niet in slaap vallen en dus niet de diepe bal opgeven. Op offense hoeven de Eagels eigenlijk alleen maar te doen wat ze de afgelopen vier jaar gedaan hebben. De bal verspreiden over een keurkorps aan receivers en running backs en zo vaak als mogelijk de endzone vinden.

Hieronder de keys to win voor beide teams. Onze voorspelling 31 – 21 voor de Eagles

Eagles
1. Stop the run
2. Scoor vroeg
3. Spreid de bal op offense. Bescherm de QB

Falcons
1. Creer een running game en houd dit vol
2. Geen big plays op defense
3. Special teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *