Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oud-Admiral Warner in Cards’ Ring of Honor

In slechts vijf seizoenen heeft voormalig quarterback Kurt Warner de harten gestolen in Phoenix. Donderdag maakte de Arizona Cardinals bekend dat de oud-Admiral als veertiende speler in de clubgeschiedenis geïntroduceerd wordt in hun Ring of Honor.

De laatste speler die in de ere-ring kwam was cornerback Aeneas Williams in 2008. Alle andere ereleden van de Arizona Cardinals speelden meer seizoenen voor de organisatie, maar Kurt Warner wist in de vijf jaar maximaal te scoren: hij leidde de ploeg naar het eerste optreden in de Super Bowl ooit en behaalde (naast diverse NFL-records) diverse clubrecords:

In vijf jaar tijd:
– Hoogste completion percentage met 65,1%
– Hoogste passer rating met 91,9
– Meeste 300+-yards wedstrijden met 22
– Meeste opeenvolgende wedstrijden met een touchdown met 22

In één seizoen:
– Meeste passing attempts en completions met 598 en 401 respectievelijk (2008)
– Hoogste completion percentage met 67,1% (2008)
– Hoogste passing rating met 96,9 (2008)
– Meeste touchdown passes met 30 (2008)

Naast alle statistieken wordt de godsvreugdige quarterback vooral geroemd om het veranderen van de ‘loser-mentaliteit’ die de Cardinals als slechtste franchise aller tijden in de NFL decennia lang teisterde. Daarnaast zou Kurt geen Kurt Warner zijn als hij ook in de woestijn niet veel ‘charity-werk’ heeft verzet.

Terug naar de statistieken: in vijf jaar tijd speelde Kurt Warner 61 wedstrijden voor de Cardinals (57 in de basis), completeerde hij 65,1% van zijn passes voor 15.853 yards, 100 touchdowns en 59 interceptions. Zijn aantal yards was zelfs hoger dan zijn zes seizoenen bij de St. Louis Rams waarin hij wel een Super Bowl won én niét in de Ring of Honor zit.

Uiteraard is Kurt Warner ook lid van de Ring of Honor van de Amsterdam Admirals sinds 2004. Zijn ere-titel komt hij wel zelf ophalen in Phoenix tijdens de openingswedstrijd van het seizoen tussen de Cardinals en de Chargers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *