Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen voor vierde keer op rij naar Tulip Bowl

De Alphen Eagles hebben vandaag op Sportpark De Bijlen een vierde Tulip Bowl berth op rij afgedwongen. Anders dan de einduitslag (37-13) deed vermoeden, boden de Arnhem Falcons wel degelijk partij aan de manschappen van hoofdcoach Errol Zeefuik (foto: Maarten van Bergen).

Pas aan het einde van het derde kwart liep Alphen weg van haar Gelderse tegenstander. En dat is wrang voor Arnhem, omdat het team net op dat moment schijnbaar een fraaie touchdown had gemaakt. Receiver Reinice Adam van de Falcons ving de bal op 3th-and-13 tussen drie verdedigers in en doorkruiste de endzone voor de schijnbare aansluitingstreffer 21-20. Een holding penalty gooide echter roet in het eten.

Vanaf dat moment was het offensief gebroken en was het louter eenrichtingsverkeer naar de Arnhemse redzone. Na de holding penalty was het Alphen dat de bal terugkreeg en eindelijk weer eens een fatsoenlijke aanval op poten zette. Alphen gebruikte hiervoor een geeikte formule. Eerst gooide quarterback Richard Bouthoorn een diepe pass op receiver Tom van Duijn, alvorens de bal naar hetzelfde mikpunt te gooien in de endzone van de Falcons: 28-13.

Het was de vierde touchdown pass van Bouthoorn tijdens de middag. De blonde aanvalsleider zou eindigen met vijf zespunters. Het onderstreept maar weer dat de zet om hem weer aan het roer van de offense te zetten een juiste is geweest. Met Tom van Duijn aan het roer was niks mis, maar als receiver brengt hij een gouden dimensie aan de aanval van Alphen. Een dimensie waar Bouthoorn maar al te graag gebruik van maakt. Van Duijn was naast de 28-13 ook verantwoordelijk voor de 14-7 en de uiteindelijke 37-13.

Of de combinatie ook over twee weken succesvol is moet nog blijken. Maar feit is dat dit Alphen team nog andere baasjes heeft waar op kan worden gewed, zoals receivers Romano Vogels en Ananias Semedo. Alphen was de dag begonnen door een getergde Semedo  veelvuldig op te zoeken. De receiver/safety is op basis van zijn spel in de eerste helft een goede aanwinst voor de Dutch Lions, maar viel tot zijn eigen verbazing buiten de boot toen de oranje selectie vorige week het 80-koppige voorlopige roster bekendmaakte. Semedo schudde de criticasters van zich af door een afgetekende 7-0 op het scoreboard te brengen en de 21-7 aan te tekenen.

Wat rest is dat de organiserende ploeg achter Tulip Bowl thuis de wonden mag likken. Het team kan dan wel terugkijken op een enerverend duel. Met het running back duo Joost Holtslag en Brandon Stamper kan het team in de toekomst wellicht dat laatste stapje zetten. Quarterback Arend-Jan Hobbelink liet vandaag zien dat Arnhem niet perse een run-first team hoeft te zijn. Met enkele briljante passes lijkt hij de sleutel tot de meerzijdigheid van de Arnhem offense. In Amsterdam zal men in ieder geval met argusogen naar de verrichtingen in Alphen hebben gekeken. En niet alleen vanwege de tegenstander in Tulip Bowl XXX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *