Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jamaal Charles krijgt payday

Kansas City Chiefs Jamaal Charles heeft zijn payday. De running back van het team uit Missouri dreigde met een holdout, maar kreeg slechts uren na dat dreigement al een nieuw contract in handen geduwd. Charles ontving een tweejarige verlenging met een waarde van $18,1 miljoen dollar. Hierbij behoort hij tot de Top 5 van best betaalde running backs.

Charles is de all-time leader in yards-per-carry tijdens zijn loopbaan. Elke keer dat hij de bal raakt kun je er vanuit gaan dat hij 5,79 yards bij elkaar sprokkelt. Charles is sinds 2009 van vaste waarde in de offense van de Chiefs. Toen nam hij de rol over van de geblesseerde Larry Johnson. Charles kwam in 2011 terug van een kruisbandscheur.

Met zijn 5.823 rushing yards en 29 touchdowns is Charles de ideale bliksemafleider voor de passing game van Kansas City, die onder leiding staat van quarterback Alex Smith. Het is te hopen dat deze Smith kan leven met het contract van zijn medespeler. Zelf aast hij ook op een nieuw contract.

Charles zelf deed luchtig over zijn verlenging en grapte dat hij helemaal niet van plan was tot een holdout: “Nee joh, ik kwam zonder benzine te staan bij het pompstation en de batterij van mijn telefoon was dood. Ik ben daarom maar komen lopen. Dat was best een eindje.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *