Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ananias Semedo toegevoegd aan Dutch Lions

Na de gewonnen wedstrijd tegen Belgie (38-13) kijken de Dutch Lions nu vooruit naar het oefenduel tegen Tsjechie. Het American footballteam onthulde daartoe ongeveer een week of wat geleden de voorlopige selectie op de eigen Facebook-pagina. Opvallende naam op het roster is Ananias Semedo. De wide receiver/safety van de Alphen Eagles staat voorlopig ingetekend als receiver.

Semedo werd eerder niet door de scouts van de Dutch Lions opgeroepen voor de oefeninterland tegen Belgie. Dit zat menig football-liefhebber niet lekker, omdat de speler toch een van de smaakmakers op de Nederlandse velden is. Hoofdcoach Winston Ronde liet via-via al weten dat de complete selectie nog niet set-in-stone was en dat er niet zo zwaar aan getild moest worden. Ingewijden meldden echter dat Semedo een speler is, die er niet vies van is om zijn mening te laten gelden. De ervaring met Semedo op de uitreis naar Polen vorig seizoen, leek de coaching staff terughoudend te maken.

Semedo mag op een trainingsweekend op 16 en 17 augustus laten zien wat hij waard is.

“De lijst met spelers ziet er anders uit dan de selectie tegen Belgie,” zo laat offensieve coördinator Pepijn Mendonca weten. “Het Nederlandse seizoen is inmiddels bijna een maand afgelopen, dus we zullen zien wie zich al die tijd in shape heeft weten te houden. Wie niet in vorm is, kan hier een zware kluif aan hebben. Wie niet meer 100% op scherp staan, krijgen we tijdens het kamp wel op scherp.”

De Lions zijn bezig met de voorbereidingen voor het EK van 2015. Na Tsjechie speelt het team ook nog in oktober tegen Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *