Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN zoekt nieuwe bondscoach

De AFBN is op zoek naar een nieuwe bondscoach om een aantal jeugdige flag footballers onder de 13 en 15 jaar een Europees kampioenschap te bezorgen. Eigenlijk was deze taak toegewezen aan Ronny Ramsodit, maar het Europees kampioenschap werd uitgesteld en de termijn van de bondscoach zit er op. Een snoepreis naar een toernooi in Le Havre (natuurlijk winnend afgesloten) was het laatste wapenfeit van de coach.

Niet geheel toevallig boterde het al een tijdje niet meer tussen Ronny en zijn mede-bondscoach Jeno van Opstal. Die breuk gaat terug naar anderhalf jaar geleden, toen zowel U13 als U15 Europees kampioen werd in Lelystad. De U13 selectie van de non-contact variant van American football versloeg in de finale de Duitse nationale ploeg met 32-31. Iets meer dan een uur later waren ook de ‘grotere’ jongens succesvol tegen de oosterburen. Ook deze wedstrijd was tot het laatst spannend. Op de velden van gastheer Lelystad Commanders werd het 51-45.

De bondscoach moet kunnen bogen op een imposant CV, zo blijkt uit de vacature die inmiddels op de website van de AFBN is gepost. U15 haalde eerder goud in 2004, 2006 en 2008, maar moest het in 2010 met zilver doen. In de categorie U13 was Nederland al kampioen in 2006 en 2008. Verder moet de bondscoach leiding kunnen geven aan een transitietraject. Door dicht tegen Football Academy Netherlands aan te schurken, hoopt de American Football Bond Nederland uiteindelijk een full-contact U15 team uit de flag footballertjes te kunnen destilleren.

De AFBN heeft nog geen kandidaten op het oog. Wel is het hoogst onwaarschijnlijk dat Theo Dankers de kinderen naar het beloofde goud mag leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *