Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kampioen door coach uit competitie gehaald

Naar aanleiding van de Facebook fuzz omtrent zijn persoon heeft Theo Dankers besloten het kampioenschapsteam van The Hague Hyena’s (doorgaans bekend als Dutch Lions) uit de competitie te nemen. Dankers wil met deze stap verdere schade aan de Senior Flag Football competitievorm voorkomen.

In een schrijven, dat Dankers op internet heeft geplaatst, geeft de hoofdcoach aan dat hij zijn spelers heeft verzocht uit te waaien en in hun eigen regio een bestaand flag footballteam te versterken of er zelfs eentje op te starten: “Het zou mooi zijn als we op deze wijze de senior flag football competitie in Nederland groter kunnen maken en kunnen verbeteren.”

Dankers concentreert zich nu met de senior flag football versie van de Dutch Lions of het EK. Zijn doelen zijn hierbij nog eens helder opgetekend: “Ik wil het komende Europees Kampioenschap bij de Top 5 eindigen. Het is mijn doel nog steeds om een imagoverandering voor de sport te bewerkstelligen, zowel nationaal en internationaal. Ik hoop meer spelers uit de nationale competitie te kunnen toevoegen aan de selectie en hiermee meer gezamenlijke trainingen en teambuilding activiteiten te kunnen organiseren.”

Dankers besluit zijn betoog dat hij open staat voor input of aanvulling over hoe hij zijn functie in de wedstrijdcommissie het best kan combineren met zijn rol als coach. “Maar,” zo stelt Dankers. “dan moet deze op een constructieve manier worden aangedragen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *